FIFA 17 前曕 5 | 蔣美葉

FIFA 17 demo 又話 13 號出,結果等下一個鐘、等下又一個鐘,一等等到香港時間晚上又見到黃心穎件迫爆白色Tee…暫時讓左手放下手掣一會。

其實,除了香港機迷鼓燥,外國機迷一樣燥動不安,紛紛從各式各樣的渠道「接觸」EA Sports 表示:Can’t see shit Captain!

不過 EA Sports 從來好比娘娘,佢要你隨傳隨到(偷跑時)你就要隨傳隨到;你明明無做錯嘢,而且已經定時定候上繳金錢,但當佢心情 no good no show(死server時)時你依然係束手無策,只能像隻熱窩上的螞蟻乾着急,期待娘娘「迴光返照」的剎那間。所以,娘娘突然爽你約,你尚可敢怒亦敢言,但失了你一隻小兵,娘娘尚有千千萬萬隻兵。

又不過,在一眾突然發難的小兵,不乏惹人發笑或會心一笑的留言:

圖1: 抽到監獄都制水鳥

圖2: 本文撰寫時,該輪到日本人「上場」

圖3: 就算Demo賣到錢,都唔能夠當Revenue,只是Other Income,對GP無影響…bal bal bal;FUT 從來都是搖錢樹,#你懂的

至於為何在 YouTube 已有部份 KOL 直播試玩 FIFA 17 demo?Well, are you a KOL?

Comments

comments