鈴木盃外圍賽:柬埔寨對東帝汶|金仔足球

鈴木盃外圍賽今日完結,大熱的柬埔寨出線晉身B組,今日同時間踢了兩場,我選擇睇柬埔寨對東帝汶,結果無令我失望。

雖然今屆0分收場的東帝汶,但小弟一直有稱讚這隊年輕班底,由其上半場追平的三位球員有板有眼組職造就Viegas 射入。踢了三場,黎緊11月將會迎接另一個杯賽,東帝汶應該好好調整陣容,前中後球員都有不錯球員,寄望可以係團結盃有分落袋。

而柬埔寨驚險贏波,但贏不要開心得太早,柬埔寨太依賴側擊及個人技術攻門,若非Vathanaka 拯救,柬埔寨今場和波濃。柬埔寨將會晉身鈴木盃B組後需面對(緬甸、馬來西亞、越南)。
入球片段:

另一場老撾對汶萊,因同時間踢錯過了呢場,結果4:3。老撾就無咩意見,汶萊就可以講兩句,睇了汶萊三場,隊中進攻鐵三角發揮不錯,Shahrazen Said中場控制,Adi Said及新人Faiq Bolkiah進攻,由其新人Faiq Bolkiah値得留意,他是出自李斯特城青年軍。同樣汶萊亦會踢團結盃。
入球片段:

鈴木盃外圍賽就完結,雖然唔知幾多人有留意,無留意唔緊要,十一月東亞外圍賽香港隊出場請各位支持,十一月仲有鈴木盃,團結盃,到時再同各位跟進。

Comments

comments